LUT Entrepreneurship Society on järjestänyt keväällä 2020 toista kertaa Lappeenrannassa alkuvaiheen startupeille suunnatun ”pre-accelerator” ohjelman, Forwardin. Tavoitteena on auttaa opiskelijoita validoimaan sekä kehittämään ideoistaan liiketoimintaa ja edistämään opiskelijayrittäjyyttä. Ohjelma rakentuu ammattilaisten valmentamista workshopeista, tiimien välisestä vertaisoppimisesta sekä tiimikohtaisesta mentorinnista.

Forward-ohjelma suunnitteli kesälle eri teemojen työpajoja ja Flumenia valittiin toteuttamaan digi- ja somemarkkinoinnin workshoppia. Osallistujat olivat ympäri Suomen, joten englanniksi pidettävä digimarkkinoinnin workshop -kokonaisuus toteutettiin täysin virtuaalisena. Kun on tarve ajasta ja paikasta riippumattomalle toteutukselle, toimii osallistava verkkoalusta erinomaisesti virtuaalisen toteutuksen tukena. Osallistujat saivat aina tietoa sähköpostitse työskentelyn eri vaiheista.

Yksittäisen Keynote-puheenvuoron sijaan kahden viikon mittainen kokonaisuus vaiheistettiin ryhmän esittäytymiseksi, ennakkotehtäviksi, Keynote-videoiksi ja niihin liittyviksi tehtäviksi. Näitä tehtäviä osallistujat tekivät itsenäisesti ja oman tiimin kanssa. Digimarkkinoinnin workshop jakautui neljän eri teeman ympärille:

  • Tavoiteltavan kohderyhmän tunnistaminen ja asiakaspersoonien toteuttaminen
  • Digitaalinen markkinointi vuonna 2020
  • Markkinoinnin suunnittelun elementit
  • Case-esimerkki Startup-yrityksen kasvun vaiheista.

Workshopin yhteenvetona osallistujat koottiin videoyhteydellä toteutettuun Q & A -sessioon, jossa osallistujat saivat esittää kysymyksiä työpajan valmentajalle. Lisätietoja kaivattiin erilaisista työtä helpottavista työkaluista ja kustannustehokkaan mainonnan mahdollisuuksista. Tunnin sessiosta palaute oli todella positiivinen.

Haluan kiittää tästä workshopista, jonka konsepti oli uudenlainen ja virkistävä. Koen, että tehtävät verkkotyötilassa osallistivat tiimejä huomattavasti enemmän kuin tavallinen, n. 3 h zoom workshop. Verkkoalusta antoi myös tilaajalle hyvän mahdollisuuden seurata tiimien edistymistä ja oivalluksia, mikä toi entisestään positiiviseen kokemukseen vielä lisää. Iiris Teirikko, Program co-director.

Digimarkkinoinnin workshop

Kommunikaatio Flumenian kanssa sujui erittäin hyvin ja tehokkaasti, informaatio virtasi workshopin osallistujille loistavasti ja pidin erityisesti siitä, että sähköpostiin tuli aina muistutusviestiä eri vaiheista. Tämä järjestämistapa oli tilaajalle tehokas, helppo ja erittäin mielekäs.

Iiris Teirikko

Program co-director, LUT Entrepreneurship Society

Lumous-yritysryhmähanke

Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy