Kansalaisareena ry koordinoi valikkoverkostoa, joka on vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnallinen verkosto. He tarjoavat verkostolleen koulutustoimintaa, uusinta tietoa sekä alustan paikalliselle kehittämistyölle. Vapaaehtoistoiminnan viestintä ja markkinointia on entistä isommassa roolissa nykypäivänä ja Flumenian Sanna valikoitui keväällä 2021 järjestetyn seminaarin puhujaksi. 

Koronatilanteen vuoksi seminaari pidettiin täysin verkkototeutuksena ja Flumenia vastasi kokonaisuudessaan seminaarin teknisestä toteutuksesta. Koska suunnitelmissa oli seminaaritapahtuma ja iso määrä osallistujia (n. 80 – 100 henkilöä), Flumenia tarjosi tähän kokonaisuuteen perinteisen webinaarimuotoisen puhuvan pään sijaan osallistavaa toteutusta Howspace-alustan avulla.

”Osaava kouluttaja! Tekniikka toimi hyvin ja ohjeistus oli riittävää ja selkeää. Tuli paljon asiaa, joka vaatii sulattelua… Aika kului nopeasti, joten olisi voinut olla pidempikin… ISO KIITOS!” Osallistujan palautetta.

Seminaarin teemana oli ”Markkinointia kaikille – kuinka teen viestinnästä vaikuttavaa?”. Suunnittelimme yhteistyössä valikkoverkoston tapahtumatiimin kanssa seminaarin, johon kuului luento-osuuksia, yhteistä työskentelyä ryhmissä, ryhmätyön koonti koko osallistujajoukon kanssa ja käytännön esimerkit ja vinkit sisällöntuotantoon sosiaalisessa mediassa. Aamupäivän aikana pohdimme yhdessä sitä, miten digitaalisuus on muuttanut markkinointia ja viestintää. Eri organisaatioilla on paljon kanavia ja markkinoinnin eri keinoja. Luento-osuuden tärkeimpänä teemana oli auttaa löytämään keinot tunnettuuden kasvattamiseen ja tiedottamiseen tehokkaasti, erityisesti kun vapaaehtoistoiminnan kohderyhmänä on kaikki.

Seminaari oli aiheeltaan erittäin suosittu ja paikat olivat täytetty jo 15 minuuttia ilmoittautumisen avaamisen jälkeen. Teknisesti ja sisällöltään onnistunut seminaari keräsi erittäin hyvää palautetta ja koka kolmas vastaaja oli arvioinut koulutuksen täyden kympin arvoiseksi. Seminaarin kokonaisarvosana oli 9,1, joka oli Kansalaisareenan muihin seminaaripalautteihin keskimääräistä korkeampi.

Osallistujien palautetta:

”Asiantuntijan osuus, ryhmäkeskustelut sekä tapahtuman selkeys ja mutkattomuus. Parasta siis koko paketti :)”.

”Asiantunteva kouluttaja, joka tarjosi paljon konkreettisia, arjessa hyödynnettäviä vinkkejä, erinomainen etukäteissuunnittelu, joka teki osallistumisesta todella miellyttävää ja sujuvaa, alusta toimi hienosti erillisine työtiloineen ja keskusteluissa nousi paljon esimerkkejä, joita voi hyödyntää myös omassa toiminnassa”.

”Selkeäsanainen puhuja, hyvin toiminut tekniikka ja ohjeistus ja ryhmätyö on piristävä puheen kuuntelemisen välissä”.

”Verkkototeutuksena ihan yllättävän hyvä paketti!”.