Flumenian tiimi vahvistui entisestään kun Natasha Saukkonen aloitti digimarkkinoinnin suunnittelijana alkuvuodesta 2022. Monen mutkan kautta Flumenialle päätynyt Natasha on dataohjautuva, idearikas ja erilaisista kokeiluista innostuva luova sielu. Hersyvää persoonaa tasapainottaa kiinnostus dataan, analytiikkaan ja niiden tuomiin mahdollisuuksiin.

“Digimarkkinoinnissa nautin siitä, että päätökset perustuvat dataan. Luovakin työ voi olla mitattavaa ja samalla pääsee näkemään työn tulokset ihan eri lailla.”

Kiinnostus osaamisen kehittämiseen toi Flumenialle

Rekrykoulutus Sarasen AnalyticsPro -ohjelman kautta Flumenialle tiensä löytänyt Natasha kuvailee tietään markkinoinnin pariin mutkikkaaksi, mutta taustalla on aina ollut into tehdä luovaa työtä. 

“Pääsin aikaisemmissa työtehtävissä tekemään eräälle yritykselle markkinointia ja hakukoneoptimointia. Sen myötä heräsi kiinnostus osaamisen syventämiseen ja erityisesti analytiikka alkoi kiinnostaa. Koen olevani ihmisenäkin analyyttinen, mutta en ole päässyt tätä ominaisuutta hyödyntämään aikaisemmissa töissäni.

Flumenia puolestaan erottui edukseen siinä, että arvopohjamme kohtasi. Mielestäni hyvä työilmapiiri, avoimuus ja jatkuva kehittyminen ovat jopa merkityksellisempiä asioita kuin itse työtehtävät. Myös mahdollisuus tehdä digitaalista markkinointia erilaisten asiakkuuksien parissa houkutti. Olen oppinut paljon lyhyessä ajassa ja saanut myös onnistumisen kokemuksia.”

Markkinointi tarjoaa kurkistuksen monen eri alan kulisseihin

Saukkonen pursuaa kokeilunhalua ja eri aloilla toimivat asiakkuudet tarjoavat mahdollisuuden purkaa uteliaisuutta ja innostuneisuutta uusia asioita kohtaan. 

“Olen aina halunnut olla monessa mukana ja innostunut helposti uusista asioista. Milloin olen halunnut olla näyttelijä, stylisti tai sisustussuunnittelija. Osaa näistä olen päässyt kokeilemaankin ja yhdistävänä tekijänä kaikissa on tietynlainen luovuus. Koen, että päästessäni tekemään projekteja erilaisten asiakkaiden kanssa, pääsen kurkistamaan monen eri alan kulisseihin. Työn monipuolisuus tarjoaa mahdollisuuden raottaa verhoja ja oppia aina uutta.”

Kokeilut ja kekseliäisyys tuovat iloa tekemiseen

“Sosiaalisena ihmisenä olen parhaimmillani asiakkaiden kanssa toimiessani. Haluan tehdä markkinointia joka pohjautuu dataan ja maksimoi tulokset, huumoria ja kekseliäisyyttä unohtamatta. Innostun, kun pääsen ideoimaan ja kokeilemaan erilaisia lähestymistyylejä ja uusia kulmia.

Tulevaisuudessa näen itseni vetämässä projekteja ja ehkäpä kokeilemassa myös kouluttajan roolia.”